Направете застраховка за дома си и живейте спокойно

Направете застраховка за дома си и живейте спокойно

Домът е мястото, което градим дълги години. В него влагаме средства, време и емоция, за да създадем своето интимно място, далеч от света, в което можем да се отпуснем, да релаксираме и да прекарваме време с любимите хора.

Съгласете се с мен, обаче, че в днешно време живеем в напрегната среда, която често ни поставя предизвикателства. Ако току що сте обзавели своето ново жилище, което едва ли ви е коствало малка сума пари, то вероятно не бихте искали „и косъм да падне“ от него. Затова, в такива случаи, а и не само, много хора избират да направят застраховка за дома.

Ако ви звучи „too much“, то се замислете колко често се случват кражби, пожари, щети от измокряне при ВиК аварии или наводнения, причинени от съседи. Често, нали? Е, тогава защо да не се подсигурите ако това се случи на вас? Осигурете си средства, които да ви бъдат от помощ в случай на нужда. Сключете застраховка за дома, която ще ви осигури пълната сигурност и спокойствие, които са ви необходими.

За да сключите застраховка за дома, е добре да проучите какви предложения дават застрахователните компании на пазара. И за да ви улесня, ще ви споделя за SDI, които предлагат застраховка за дома с много изгодни условия и цени. Фирмата предлага 4 пакета, които са с различен общ лимит на обезщетения – от 60 000 лв до 300 000 лв. Както сами се досещате, на колкото по-голяма сума застраховате дома си, толкова по-скъпа ще бъде и самата застраховка.

Направете застраховка за дома си и живейте спокойно

Съгласно проучване сред клиенти на SDI за съотношение цена, покрития и нужди, пакет 2 се нарежда като най-предпочитан. Неговият общ лимит на обезщетения е 100 000 лева, като това включва:
– 35 000 лв за щети по недвижимо имущество (жилище);
– 7 000 лв за движимо имущество (мебели и техника);
– 40 000 лв за щети от земетресение;
– 3 000 лева за кражба чрез взлом;
– 3 000 лева за късо съединение и токов удар;
– 1 000 лева Гражданска отговорност към трети лица;
– 3 000 лева наем за алтернативно настаняване;
– 8 000 лева за щети от наводнение.

Стандартната цена на пакета е 114,99 лева, но за клиенти на SDI има отстъпка от -52%. Тоест специалната цена за клиенти е 54,99 лева. Ако притежавате клубна карта SDI или при поръчка онлайн, получавате и 10% допълнителна отстъпка.

Застраховането на дома от SDI не изисква оглед на жилището, както и опис на имуществото с лимит до 10 000 лв. по клауза “Кражба чрез взлом”. Обезщетенията се определят спрямо пазарните цени на имуществото, вида и качеството му към момента.

Ако домът ви е най-голямата и най-скъпата инвестиция, е необходимо да се погрижите добре за него. Представете си, че ви сполети един от рисковете, които споменах по-горе и вие не сте подготвени? Това вероятно би било пагубно за вас. Затова помислете относно защитата на дома ви чрез сключване на застраховка. Посетете sdi.bg и получете допълнителна информация относно тяхното предложение за застраховка за дома. Ако имате допълнителни въпроси към тях, не се колебайте да им се обадите на: 0 800 11 300 или посредством онлайн чата в сайта им. Направете застраховка за дома си и живейте спокойно.